Petr Frič

Tematická výstava BETEXA v Muzeu papírových modelů

30. 04. 2015 6:02:19
V Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují probíhá v současné době v části expozice již 3. krátkodobá tematická výstava, tentokrát věnovaná průřezu tvorbou jedné z nejvýznamnějších firem v oboru papírových modelů vystřihovánek a her v ČR - brněnské firmě BETEXA. Prodloužené víkendy se přímo nabízí k návštěvě v samém závěru této výstavy.

Firma BETEXA není žádným nováčkem na trhu papírových modelů, působí zde již od roku 1997. Velmi známé jsou především modely hradů a zámků, kterými volně navazuje na tradici velmi populární edice plastických vystřihovánek z nakladatelství Albatros, které zde působilo před rokem ́89. V posledních letech vydavatelství BETEXA stále rozšiřuje portfolio svých modelů, hraček a her, např. o hru PEXETRIO, což je hra velmi podobná opět již legendární a známé hře PEXESO.
Pár fotek, abyste měli přibližnou představu, co všechno můžete v tematicky zaměřené části expozice vidět.

Jak už se stalo u našich tematických výstav v Muzeu tradicí, i tentokrát je vystavován model, který je výjimečný a nebývá běžně na akcích a výstavách k vidění. Nyní je to sestavený a osvětlený model Pražského hradu z produkce vydavatelství firmy BETEXA. Model sestavil a osvětlení modelu zpracoval modelář pan Ježek.
Opět tedy pár fotek . kochejte se...

Líbí? Tak přijeďte - v reálu je to ještě lepší než na fotkách ;-)

Na prodloužené víkendy je připraven pro návstěvníky Muzea i další doprovodný program (hry s papírem) a samozřejmě celá expozice k prohlídce (uvedená výstava je jen částí expozice Muzea).

Odkazy:
Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují - http://www.mpmpm.cz
Facebook Muzea papírových modelů - https://www.facebook.com/MuzeumPapirovychModelu
firma BETEXA - http://www.betexa.cz/

Autor: Petr Frič | karma: 10.20 | přečteno: 761 ×
Poslední články autora